Yardım Parası

Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

13.04.2023
1.098
Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?: Hindi yetiştiriciliği, büyük kazançlar getirebilen ve zor üretim süreci içermeyen bir girişimciliktir. Hindi çiftliği, hindilerin yumurta ve etini yetiştirmesi amacıyla tasarlanmış yapılar arasındadır. Dünya genelinde hindi yumurtası tavuk yumurtasından daha fazla talep edilir, yani hindi yetiştiriciliğinden elde edilecek gelir tavuk üretiminden daha çok olabilir.

Hindi yetiştiriciliği konusunda başarılı olmak için iyi bir çiftliğe sahip olmanız gerekir. Hindi yetiştiriciliği işini ticari amaçlarla yapmak için öncelikle hindi çiftliğinin kuruluşu hakkında bilgilenmeniz ve püf noktaları bilmeniz gerekir, yoksa kazançtan çok zarar edebilirsiniz.

Hindi Çiftliği Kurmak

Hindi çiftliğinin ana faktörü, hindi çiftliği kurmaktır. Hindi çiftliği kurabilmek için ilk olarak hindiler hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Hindi, farklı ırkları bulunan bir kuş türüdür. Hindi yetiştiriciliğinde ilk olarak ırk seçimine dikkat etmeniz gerekir çünkü bitin hindi ırkları et üretebilmek için uygun olmaz.

Modern hindi ırkları kazançlı et üretimi için uygundur. Bu ırklar, diğer ırklara göre daha az beslenmesine rağmen daha verimlidirler. Siyah beyaz hibrit ile standart bronz, et üretimi için en uygun olan hindi ırkları arasındadır. Bu ırklar, diğer hindi ırklarına oranla daha hızlı büyürler ve daha az yem tüketirler. Bu iki önemli faktör de, bu hindi ırklarını ticari anlamda elverişli hale getirir.

Hindi çiftliğinde hayvanların barınak şartlarının iyi olduğundan emin olmak gerekir. Çiftliğin kurulum aşamasında dikkat edilmesi gereken temel nokta, hava sirkülasyonunun gerçekleşebilmesi için havalandırma bölgelerinin olması ve güneş ışınları ile aydınlatılmalıdır. Olgun ve genç hindiler için ayrı alanlar yapılmalıdır.

Hindiler büyük boy kuşlar olduğu için çiftlikte uzun boyda çitler tercih edilmelidir. Bu çitler için ahşap direkler, tel çitler ya da metal direkler tercih edilebilir. Hindiler için gerekli talaş, çit kazıkları, saman gibi malzemeler ve su ihtiyaçları için çeşmeler de unutulmaması gereken malzemelerdir.

Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Hindi Yetiştiriciliği Çiftliği Maliyetleri

Maliyetler çiftlikteki hindi sayısına göre değişkenlik gösterir. Hindi çiftliği kurmak için fazla malzeme gerekmez. İlk olarak ihtiyacınız olan hindi türünü ve sayısını belirlemelisiniz. Hindinin rahat bir ortamda büyümesi için geniş bir alan ve birkaç malzeme yem yeterlidir. Bu sebepten dolayı, hindi yetiştiriciliği tahmin edildiğinden daha az maliyetlidir. Hindi çiftliği kurabilmek için ortalama olarak 100.000 TL sermaye gerekmektedir. Bu belirlenen sermayenin bir kısmı devlet desteği ile karşılanabilir.

Daha önceden sermaye oluşturma konusunda deneyiminiz yoksa, bu işe ticari olarak başlamadan önce 5-6 hindi yetiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bu da sürecin maliyeti ve kazancı hakkında fikir sahibi olmanızı sağlar.

Hindi Yetiştiriciliği Devlet Desteği

Hindi yetiştiriciliği için gereken malzemeleri kapsayan devlet desteği ile %70 oranına varan yardım olanakları mevcuttur. Devletin verdiği destek kurumları şunlardır:

  • Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu
  • Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri, her yıl resmi gazetelerde yayınlanan bildiriler ışığında düşük faizli ya da faizsiz kredi sunma imkanı vardır fakat Ziraat Bankası, hindi çiftliği kurmak isteyen kişilerden bazı şartları yerine getirmesini ister. Bu şartlar hayvan sayısı ve çiftçi kriterleridir. Beslenecek hayvan sayısını kurum belirler. Bu yüzden girişimci kendi isteğine göre hayvan besleyemez. Bundan dolayı en az 1000, en çok ise 5000 hindi besleme şartı konmuştur. Çiftçilerde aranan diğer kriterler ise hindi yetiştiriciliği konusunda bilgi sahibi olmak ve ÇKS belgesi, vergi dairesine karşı borç bulunmaması, ipotek edilebilecek taşınmaz ve muhtarlıktan imza şeklindedir.

www.yardimparasi.com olarak sizlere Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? hakkında bilgiler verdik. Sizlerde bu şekilde işlem yaparak, yetiştirmeye başlayabilirsiniz. Bir önceki yazımız olan Küçük Ölçekli Tavuk Çiftliği Açmak ve Tavşan Çiftliği Açmak İçin Ne Yapmalı? sayfalarına giderek de bu konular hakkında bilgiler alabilirsiniz.

Detaylı bilgi: https://www.tarimorman.gov.tr/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.