Yardım Parası

Tavşan Çiftliği Açmak İçin Ne Yapmalı?

13.04.2023
1.358
Tavşan Çiftliği Açmak İçin Ne Yapmalı?

Tavşan Çiftliği Açmak: Tavşan çiftliği açmak, hayvancılıktan anlayan girişimciler için tavşan çiftliği içine girmek oldukça kazançlıdır. Tavşan çiftliği açmak fazla maliyetli bir girişim değildir fakat bunu yapacak bireylerin hayvancılık ile ilgili yeterli seviyede bilgi birikimlerinin olması gerekir.

Tavşan yetiştiriciliği konusunda devlet tarafından destek de verilmektedir. Bu destekler, hem girişim yapmak isteyen kişileri bu alanda teşvik etmek için hem de ülke ekonomisine fayda sağlamak için uygulanıyor. Destek kapsamında yer alan kurallara dikkat ederek ve belirli belgeleri temin ederek kendi çiftliğinizi kurabilir ve zamanla kârlı iş sahibi olabilirsiniz. Bu sayede birikmiş bir sermayeye sahip olmasanız bile yüksek oranda gelir elde etmeniz mümkün olacaktır.

 Tavşan Çiftliği Açmanın Avantajları

  • Tavşanlar doğada hızlı ürerler.
  • Tavşan eti oldukça popülerdir çünkü tıbben kırmızı ete göre daha çok tavsiye edilir.
  • Tavşanlardaki ölüm oranı azdır.
  • Tavşanlar sinirli değildir ve bakımları kolaydır.

Tavşan Çiftliği Açarken Planlama Nasıl Olmalı?

1- Malzemelerin planlamasını yapın

Tavşan çiftliği işine yatırım yapmayı düşünüyorsanız ihtiyacınız olan malzemelere en az maliyetle ne şekilde ulaşacağınızı bilmeniz gerekiyor. Tavşanlar, kafesler, tavşanlar için yemler, konsantreler gibi farklı malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Tüm bu gereksinimleri hammadde gibi düşünmelisiniz çünkü bu malzemelerin her birine ihtiyacınız olacak.

2- Tavşan bakımı ile ilgili temel bilgileri öğrenin

Hastalıkların ve fazla ölüm oranlarının neden olabileceği gereksiz kayıpların önüne geçmeniz çok önemlidir. Yaygın hastalıklardan ve rahatsızlıklardan, hamilelik dönemlerinden beslenme şekillerine kadar her detayı öğrenmelisiniz. Bu bilgileri araştırma yaparak veya deneyimli kişilere danışarak öğrenebilirsiniz.

3- Tavşan çiftliğiniz ile ilgili iş planı hazırlayın

Tavşanları ticari ölçekte üretebilmek için iş planı hazırlamanız gerekir. Finansal sabit maliyetleriniz ve kazanç potansiyeliniz gibi bütün detayları hesaba katmalısınız.

4- Tavşanları nereye yerleştireceğinize karar verin

Tavşanlar için mekan seçimi çok fazla dikkat edilmesi gereken sebeplerdendir. Tavşanları koyacağınız yerlerin yeterince geniş olduğundan emin olmalısınız ki, bu sayede tavşanlarınız kolay bir şekilde üreyebilsinler. Tavşan barınağının temiz hava ve yeterli ışığı alabilecek bir düzeneğe sahip olması gerekir. Barınaklarının ortalama sıcaklıkları 14 derece olmalıdır. Sıcaklık 10 derecenin altına düşmemeli ve 20 derecenin de üzerinde olmamalıdır. Barınaktaki nem oranı %60 ve 70, aydınlatma süresi için de 14 saat uygundur.

Tavşan Çiftliği Açmak İçin Ne Yapmalı?

Tavşan Çiftliği Açmak İçin Ne Yapmalı?

5- Tavşanların beslenmesi

Tavşanlar hem karma yemler ile hem de patates, yaprak, çalı ve bitki gibi otlar ile beslenebilirler. Tavşanlara günde en az iki sefer yem verilmesi gereklidir. Tavşanların 24 saat içme suyu bulunmalı, suların ve yemlerin yerleştirildiği kaplar düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Yemlerin çöp olmasını engellemek ve zarara girmeyi engellemek için günlük tüketim miktarını hesaplayabilirsiniz.

6- Bütün masraflarınızı hesaplayın

Tavşan çiftliği açmak ve işletmek masraflı değildir ancak kazancınızı etkileyecek bazı maliyetleri de aşağıya çekmeniz gerekiyor. Kullandığınız ürünlerin indirimlerini takip edebilirsiniz.

7- Tavşanları pazarlayın

Çevrenizdeki insanlara işinizden bahsetmeye başlamalısınız. Tavşanlarınızın besin değerlerini ve aynı zamanda ekonomik önemlerini anlatmaya başlayın. Pazarlama stratejilerini ve talep seviyeleri hakkında bilgi sahibi olmanız hem gereksiz masrafların önüne geçmenize hem de tavşan çiftliğinizi daha çabuk genişletmenize yardımcı olur.

Tavşanlar doğada kolay bir şekilde ürer ve doğum yaptıktan sonra hızlı bir şekilde tekrar hamile kalabilirler. Hamilelik süreleri 31 gün sürer, normal olarak 6 ve 10 arası bebek tavşanı bir seferde doğurabilirler. Üremenin gerçekleşebilmesi için dişi ve erkek tavşanın ayrı yerlerde olması gerekir. Dişi bir tavşan, bir senede ortalama 50 tavşan doğurabilmektedir.

Bu yazıda, Tavşan Çiftliği Açmak İçin Ne Yapmalı? hakkında bilgiler verildi. Sitemizde yer alan, Koyun Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? sayfasına giderek bu konu hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Detaylı bilgi: https://www.tarimorman.gov.tr/HAYGEM/Menu/11/Kurk-Hayvanciligi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.