Yardım Parası

Sağlık Kurulu Raporu Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

20.02.2023
763
Sağlık Kurulu Raporu Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Sağlık Kurulu Raporu Başvurusu İçin Gerekli Belgeler vardır. Sizlerde bu belgeleri hazırladıktan sonra sağlık kurulu raporu başvurusu yapabilirsiniz. Sağlık kurulu için rapor alacaksanız başvuru yaptığımız kurumlara dikkat etmeniz gerekiyor. Yapacağınız başvuruda, devlet tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan alınan raporların, gerçekçilik kazanacağını söylemek istiyoruz. Eğer anlaşmalı olan kurumlardan işlem yapmazsanız bu rapor kabul edilmeyebilir. Bunun için sorgulamanızı yaptıktan sonra K, rapor çıkartmak için başvuru yapmanız gerekiyor.

Sağlık kurulu raporu, genellikle kişilerin yasal olarak engelli olmalarını gösteren bir belgedir. Engellilere tanınan bazı haklardan yararlanmak istiyorsanız ve engelli raporu almamız gerekiyor. Engelli raporu almak içinde sağlık kurulu raporu önemlidir. Engelli olan kişiler engellilere özel olarak tanınan haklardan yararlanmak istiyorlarsa %40 üzerinde engel oranının olması gerekiyor. Buda sağlık kurulu, kurumda belli olacaktır.

Sağlık Kurulu Raporu Nereden Alınır?

Sağlık kurulu raporlarının alınacağı, hastaneler tam teşekküllü olarak müşterilere bu raporları vermektedir. Özel hastanelerin ve kamu devlet hastanelerinin bu raporu verdiğini söyleyebiliriz. Özel hastanelerden, eğer sağlık kurulu raporu çıkartacaksanız bu raporun devlet tarafından yetkilendirilmiş olması gerekiyor. Kısacası eğer sağlık kurulu raporu çıkartacaksınız başvuru yapacağınız hastanede özel hastane ise daha önceden bu rapor için yetkilendirme ve durumuna bakmanız gerekmektedir. Sağlık kurulu raporunda, tam teşekküllü sağlık raporu verilecektir. İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Göz, Kulak, Burun, Boğaz, Nöroloji ve ruh sağlığı gibi hastalıkların, hastanelerdeki raporlarını alacaksınız.

Sağlık Kurulu Raporu Almak İçin Hazırlanması Gereken Belgeler

Sağlık kurulu raporu başvurusu yapacak olan kişiler, 3 adet belge hazırlaması gerekiyor. sağlık kurulu raporu almak istiyorsanız, kimlik fotokopinizi, 5 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf ve sağlık kurulu raporu dilekçesi ile başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Başvuru yapacağınız hastaneye sağlık kurulu raporu almak istediğinizi söylerseniz, sizlere engelli raporu başvuru dilekçesi formunu da vereceklerdir. Hastane tarafından size verilen formu boş olanları, istenilen tüm bilgileri doldurmanız gerekiyor. Eksiksiz ve doğru bilgiler ile başvuru formunu doldurduktan sonra yetkili kişilere teslim etmeniz gerekmektedir. Hastanelerde bu formu istediğiniz zaman başvuru dilekçelerinin hangi amaçla alınmak istediğini, sizlere soracaklardır. Bu durumda, sizlerde rapor alma sebebinizi belirtmeniz gerekiyor.

Sağlık Kurulu Raporu Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Sağlık Kurulu Raporu Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Sağlık Raporu Alınması Süreci Nasıl İlerler?

Sağlık raporu alınmasındaki süreçte evraklarınızı hastaneye teslim ettikten sonra hastanede bulunan branşlardaki uzmanlar tarafından muayene olmanız gerekecektir. bütün muayeneler, genellikle aynı gün içerisinde yapılsa da bir veya iki iş günü içerisinde de muayene yapılacağı sizlere söylenebilir. Muayene yaptırdıktan sonra heyeti, girmek için günü beklemeniz gerekiyor. tüm işlemleriniz bittikten sonra genellikle 7 gün içerisinde sizlere bir gün verilecek ve bugün içerisinde de heyete gireceksiniz. Eğer rapor almaya uygun görülürseniz imzalanarak, sizlere, raporun birtanesi verilecek ve bu raporu istediğiniz yerlere verebileceksiniz.

Sağlık Kurulu Raporuna İtiraz Edilebilir Mi?

Yazımızın başında da söylediğimiz gibi engelli haklarından yararlanmak için yüzde 40 ve üzerinde bir engelli oranına sahip olmanız gerekiyor. Eğer siz bu oranlarda olduğunuzu düşünüyorsanız ve sağlık heyeti, sizlere bu düşük oran verdiyse, Sağlık Kurulu, raporuna itiraz edebilirsiniz. Raporlara itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. İtiraz etmek için sağlık kurulu raporunun aslı gibidir ibaresinin yer aldığı ve noterden tastiklenen nüshası ile başvuru yapmak gerekiyor. Rapora itiraz etmek istiyorsanız, İl Sağlık Müdürlüklerine giderek buradan başvuru yapabilirsiniz. Raporun itirazından sonra gerekli işlemler yapılarak, tekrardan muayeneye gireceksiniz. Eğer itiraz sonrasında da aynı oranlar çıkarsa, rapor sonucu kesinleştiği için bir daha itiraz etme hakkınız da olmayacaktır. Ayrıca hakem hastanelerinden rapor alacaksanız, buradaki sonuçlara itiraz edemiyorsunuz. Bir önceki yazımız olan Aile Hekiminden İş İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır ? sayfasına giderek bu konu hakkında da bilgiler alabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.