Yardım Parası

Girişimci Kadınlara Verilen Destekler Nelerdir?

24.03.2023
406
Girişimci Kadınlara Verilen Destekler Nelerdir?

Ülkemizde kadınları iş hayatına kazandırmak ve iş hayatında başarıya imza atmak isteyen kadınlara, devlet ile birlikte özel kurum ve kuruluşlar maddi destek imkanı sunmaktadır. Bu yüzden de girişimci kadınlar, Girişimci kadınlara verilen destekler Nelerdir? tarzında sorular sormakta ve tatmin edici yanıtlar aramaktadır. İşte biz de, bu yazımızda bu sorular hakkında tatmin edici yanıtlar derledik.

Girişimci Kadınlara Verilen Destekler

Kadınları iş hayatına kazandırmak için hem devlet hemde özel kurumlar ve kuruluşlar destek vermektedir. Kadın girişimcilerin istihdam edilmesi için kamu ve özel kurumlar; hibe, düşük faiz kredisi ve faizsiz kredi gibi imkanlar sunmaktadır.

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

  1. KOSGEB

KOSGEB ülkemizde erkek girişimcilere destek sağladığı gibi kadın girişimcilere de destek sağlamaktadır. Ancak bu kurumdan destek sağlayabilmek için KOSGEB’e başvuruda bulunulması gerekmektedir. İş yeri açacak olan kadın girişimcilere KOSGEB, 50 bin TL’ye kadar hibe (geri ödemesiz) desteği sunmaktadır. Fakat, 50 bin ila 300 bin TL arasındaki destekler için kadın girişimcilere düşük faiz ile kredi imkanı sunmaktadır.

KOSGEB’den alınan destekler ile kadınlar, iş hayatında büyük başarılara imza atmak için yeter de artar. KOSGEB’den hibe veya kredi desteği almak için ise; kişinin girişimcilikte iyi olduğunu ve kuracağı işin planlı bir şekilde tasarlandığını belgelemek gerekir. Bundan dolayı da kadın girişimcilerin, girişimci ile denkliği olan bir bölüm okumuş olması veya bir kurumdan girişimci belgesi almış olması gerekmektedir.

  1. Bankalar

Girişimci kadınlara destek veren kurum ve kuruluşlardan bir diğeri de bankalardır. Kadın girişimcilere hem kamu hem de özel bankalar düşük faiz oranlarıyla destek sağlamaktadır.

Kadın girişimcilere kredi veren bankalar; Ziraat Bankası, TEB, Vakıfbank, Halkbank, Yapı Kredi, Akbank, Denizbank ve İş Bankası gibi bankalar kredi desteği sunmaktadır. Bunun için girişimci belgesinin bulunması ve verilen kredinin ödeyebilme imkanının olması gibi şartlar aranmaktadır.

KOSGEB Kadın Girişimci Destek Programına Başvuru

Kadın girişimcilere KOSGEB’den destek alabilmeleri için başvuruda bulunmaları gerekir. KOSGEB desteğinden yararlanmak için; KOSGEB internet sayfasını ziyaret ederek “ Girişimcilik Destek Programı Başvurusu” seçeneğine tıklayarak, gerekli adımları takip etmek ve başvuruyu tamamlamak gerekmektedir.

Girişimci Kadınlara Verilen Destekler Nelerdir?

Girişimci Kadınlara Verilen Destekler Nelerdir?

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Şartları

Girişimci kadınlara destek veren KOSGEB, kadınların KOSGEB desteklerinden yararlanmaları için bazı şartlar taşıması gerektiğini açıklamıştır. Kadın girişimcilerin KOSGEB desteklerinden yararlanabilmek için taşıması gereken şartlar şunlardır;

  • T:C vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Girişimcilik bölümü mezunu veya uygulamalı bir girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlamış bir belgeye sahip olmak,
  • KOSGEB’e başvuruda bulunması, gibi şartları taşıyan tüm kadın girişimciler, KOSGEB’ten 50 bin TL’ye kadar hibe desteği alabilir. İş yerinde bulunması zorunlu olan araç gereçler için ise KOSGEB, girişimciye 100 bin TL faizsiz kredi desteği sunmaktadır.

Kadın Girişimciler Derneği Desteği

Kadın Girişimciler Derneği, girişimci kadınlara destek sağlayarak onların, iş hayatına atılması için destek vermektedir. Ayrıca girişimci bir kadının nasıl olması ve nasıl hedefler belirlenmesi gibi konular hakkında kadınlara eğitim hizmeti de sunmaktadır.

Kadın girişimcilerin kuracağı iş bütçesine göre, finansal destek sunan Kadın Gİrişimci Derneğine giderek, konu hakkında daha detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Girişimci kadınlara verilen destekler, kadınların daha hızlı iş hayatına atılmasını sağlamaktadır. Yeni girişimci olmaya karar verdiyseniz, finansal destek alabilmek için belirlenen şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Finansal destek başvurusunda bulunmadan önce, Kadın Girişimciler Derneğine başvurarak, girişiminde bulunacağınız işin size ve halka ne gibi yararları ve kar marjinalinin olup olmayacağı hakkında bilgi edinilmesi yararınıza olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.