Yardım Parası

1250 TL’lik Sosyal Yardım Parası Nasıl Alınır?

12.04.2023
11.828
1250 TL’lik Sosyal Yardım Parası Nasıl Alınır?

1250 TL’lik sosyal yardım paralarının nasıl alınacağı konusunda bir çok kişi araştırma yapıyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde ekonomik olarak zorluk çeken, ihtiyaç sahiplerine vatandaşlara sosyal yardım parası verineceği açıklanmıştı. Bu haberi duyan ihtiyaç sahibi insanlar ise başvurunun koşullarını öğrenmeye çalışıyor.

Başvuru

Öncelikle başvuru için e-devlet üzerinden giriş yaparak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından açılan sekme ile başvurularını yapacaklar. Daha öncesinde de verilen sosyal yardım paraları Ekim tarihi itibariyle tekrar başladı. Başvuru yapabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına girdikten sonra karşınıza çıkan formu doldurmanız gerekmektedir. Burada gelir durumunuza göre alacağınız ücret belli olacaktır. En az 850 TL en çok da 1250 TL olan sosyal yardım parasının verilip verilmeyeceği yapılan değerlendirme sonrasında belli olacaktır. Sonuçları yine bu sayfadan takip edebilirsiniz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sunulan bu hizmet daha öncesinde salgın sürecinde de oluşturulmuştu. Salgın sürecinde de ihtiyaç sahibi insanlara yardım paraları veriliyordu. Salgın sürecinin bitmesi ile bu yardım paraları bitmişti. Şimdi de Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı yeni uygulama başlatarak destek paketi kapsamında ailelere ve ekonomik olarak zor durumda kalan kişilere yardım edebilmektedir. Başvuran kişinin aylık geliri 450 Türk Lirasının altında olması halinde 1250 TL’lik sosyal yardım parasını almaya hak kazanabilecektir. Fakat başvuranın geliri değişiyorsa bu ücret uygulanmayacaktır daha düşük miktarda belirlenecektir.  1250 TL’lik sosyal yardım para destek başvurularınızın kabul edilmesi halinde bu hizmeti 12 ay boyunca kesintisiz alabileceksiniz. 1250 TL’lik sosyal yardım başvurularınız kabul edildiğinde bu paraları PTT  ya da ATM’lerden alabileceksiniz.

1250 TL’lik sosyal yardım destek başvuruları ailesinde kamu işçisi, memur, noter, muhtar gibi görevlerde bulunabilmesi, aynı zamanda cezaevlerinde bulunan hükümlüler, tutuklular, yurt dışında yurtlarda kalan öğrenciler, askeri öğrencilerinde başvuruları hane dışı olarak kabul edileceği için kabul edilmeyecektir. Sosyal yardım paraları destek başvurularının değerlendirme süresi 30 gündür. Bu süreden fazlaca bir süredir devam eden başvurunuz varsa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gtmeniz gerekiyor.

1250 TL’lik sosyal yardım parasına başvurabilecek vatandaşların ise 18 yaşından büyük olması, mavi kartının bulunması, Türk vatandaşlığı, yerleşim yerinin Türkiye olması gibi şartlar da bulunuyor. Bu başvurular 3294 sayılı kanununa göre yapılabilmektedir.  Bağlı bulunduğunuz sosyal ve dayanışma vakfına yerleşim yeri itibariyle başvurularınızı yapabilirsiniz. 1250 TL lik sosyal yardım paralarını almaya hak kazanan vatandaşlar bu sonuçları e – devletten takip edebilmektedir. Çıkan formun eksiksiz ve doğru doldurulması gerekmektedir.

Yorumlar
  1. Fatma celik dedi ki:

    Yardim parasi almak istiyorum nasil alabilirim

  2. Musa dedi ki:

    Teşekkürler

  3. Ahmet Dolumay dedi ki:

    1250tl nasıl alabilirim

  4. Asiye dedi ki:

    Para yardımı almak istiyorum

  5. ŞERİFE dedi ki:

    Yardımın yatını nasıl ogrenicem

  6. Halit dedi ki:

    Çalışmıyor um işsizim