Yardım Parası

Yeni Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Nasıl Yapılır?

25.03.2023
538
Yeni Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Nasıl Yapılır?

Yeni geliştirilen uygulama ile birlikte yeni kimliklerde yer alan çipler sayesinde yeni kimlik ve ehliyet birleştirme yapmak mümkün olabilecektir. Bu sayede kişiler iki farklı kart taşıma zahmetinden kurulup tek bir kartla birçok işlemini gerçekleştirebilecektir. İki kartın birleştirilebilme işleminin yapılabilmesi için öncelikle randevu alınması gerekmektedir.

Yeni Kimlik ve Ehliyet Birleştirme

Yeni kimlik ve ehliyet birleştirme işlemi pek çok kişi için kolaylık sağlayan uygulamalardan biridir. Özellikle ceplerinde çok fazla kart taşımayı sevmeyenler için oldukça kullanışlı olan uygulama sayesinde iki kart tek bir kartta toplanmakta cüzdanda daha az yer işgal etmektedir.

İki kartı tek bir karta toplamak isteyenlerin bu işlem için randevu almaları gerekmektedir. Birleştirme işleminin yapılabilmesi için her iki kartın da güncellenmiş ve yeni olması gerekmektedir. Randevu alınan tarihte nüfus müdürlüklerine gidilerek birleştirme işlemi yapılabilmektedir.

Yeni Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Randevusu Nasıl Alınır?

Yeni kimlik ve ehliyet birleştirme için randevu alabilmek için;

  • Randevuların https://randevu.nvi.gov.tr/ internet adresi üzerinden alınması gerekmektedir. Randevu alınmasına rağmen belirlenen tarihte randevuya gitmeyenlerin yeni randevu alma işlemleri 1 ay geç olmaktadır. Bu nedenle belirlenen tarihte randevuya gidilmesine dikkat edilmelidir.
  • Belirlenen adrese girildikten sonra T.C Kimlik Kartına Sürücü Belgesi Ekleme seçeneği seçilmelidir.
  • Sistem üzerinde T.C kimlik kartı ve sürücü belgesinin 01.01.2016 tarihinden sonra alınmış olması hatırlatması yer almaktadır. Bu hatırlatmanın kabul edilmesi gerekir.
  • Açılan ekran üzerinde ad, soyad, T.C kimlik numarası, doğum tarihi, telefon numarası ve güvenlik kodu bilgilerinin girilmesi gerekir.
  • Bir diğer ekranda hangi il ve ilçe için randevu alınacağı seçilerek ardından randevu alınmak istenen nüfus müdürlüğü seçimi yapılır.
  • Hangi tarihe randevu alınmak isteniyorsa tarih ve saat seçimi yapılarak başvuru işlemi tamamlanmalıdır.
  • Telefon üzerinden randevu almak isteyenler ALO 199 numaralı hat üzerinden randevu taleplerini iletebilirler.

Yeni Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Ücretleri

Yeni kimlik ve ehliyet birleştirme işlemleri için başvuruda bulunan kişilerden ücret alınmamaktadır. Bu işlem için ehliyet ve T.C kimlik belgesinin yeni olması gerekmektedir. Eski kart sahiplerinin 15 TL ödemeleri gerekmektedir. Kişilerden istenen sağlık raporu gibi belgeler için de ücret istenebilmektedir.

Yeni Kimlik ve Ehliyet Birleştirme İçin İstenen Evraklar Nelerdir?

Yeni kimlik ve ehliyetlerini birleştirmek isteyenlerden yeni kimlik ve ehliyetleri dışında herhangi bir belge istenmemektedir. Yeni kimlik kartına sahip olup, eski ehliyet sahibi olan kişilerden 4 adet biyometrik fotoğraf, bunun yanında 15 TL ödemenin yapıldığına dair makbuz ile birlikte sağlık raporu istenmektedir.

Yeni kimlik belgesi ve ehliyetlerini birleştirmek isteyenler işlemlerini yapmak için randevuya gittiklerinde yanlarında HES kodu bulunması gerekmektedir. Randevuya gelen kişilere HES kodu sorulmaktadır. Bu duruma dikkat etmek olası mağduriyet durumunun önüne geçecektir.

Yeni Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Nasıl Yapılır?

Yeni Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Nasıl Yapılır?

Yeni Çipli Kimlik Belgesi Nasıl Alınır?

Eski kimliklerin yerini yeni çipli kimlik kartlarının almasıyla yeni çiplik kartları zorunlu hale gelmiştir. Buna göre 31.12.2023 tarihi itibariyle eski kimlik kartlarını kullanmak artık mümkün olmayacaktır. Yeni çipli kimlik kart başvurusunda bulunmak isteyenler Nüfus Müdürlüklerine başvuruda bulunabileceklerdir.

Randevu alarak kimlik başvurusunda bulunmak isteyenler ALO 199 numaralı hattı arayabilecekleri gibi https://randevu.nvi.gov.tr/ internet adresi üzerinden randevularını alabileceklerdir.

Yeni Kimlik Başvurusunda İstenen Belgeler Nelerdir?

Yeni çipli kimlik başvurusu yapmak isteyenlerden bazı belgeler istenmektedir.

  • TC kimlik kartı,
  • Uluslar arası aile cüzdanı,
  • Pasaport,
  • Sürücü belgesi,
  • 1 adet biyometrik fotoğraf,

T.C kimlik kartlarını yenisi ile değiştirmek isteyenlerin ödeyecekleri tutar 25 TL olmaktadır. Kayıp durumlarında ise kimlik yenileme için 50 TL ödenmesi gerekmektedir. Yeni Kimlik ve Ehliyet Birleştirme işlemi yaptırmak isteyenlerden ise ücret alınmamaktadır. Bu durumda kimlik kartı ile ehliyetin yeni olması gerekmektedir. Bir önceki yazımız olan Kayıp Çipli Yeni Kimlik Kartı Nasıl Çıkartılır? ve Çipli T.C Kimlik Kartıyla PTT ATM’lerinden Para Çekimi Nasıl Yapılır? sayfasına giderek bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.