Yardım Parası

Senet Örneği: Senet Nasıl Doldurulur?

05.03.2023
723
Senet Örneği: Senet Nasıl Doldurulur?

Senet Örneği: Senet Nasıl Doldurulur? Senet doldururken nelere dikkat etmeliyiz? Senet doldurma örnekleri nelerdir? Sizlere yazımızda senet işlemleri yapacak olan kişilerin senet örneği nasıl olmalı ve senet nasıl doldurulur bunun bilgilerini vereceğiz. İşte detaylar…

Senet yaptığınız bir alışveriş sonucunda, kişinin alacakları olduğunu gösteren bir belgedir. Resmi bir belge olmasından dolayı senet doldururken dikkat etmeniz gereken durumlarda vardır. Bireysel ve ticari olarak kişiler senet doldurma işlemleri yapabilmektedirler. Senet belgesi, bir alacaklının alacağı parayı belgelediği bir resmi durumdur. Senet değerli bir evrak olduğu için, doldururken nasıl doldurulduğunu, nasıl imzalanacağını da bilmeniz gerekiyor.

Senet Ne İçin Kullanılır?

Eğer bir ürün sattıysanız veya mal aldıysanız, parasını da daha sonra ödeyecekseniz senet imzalanmaktadır. Alacaklı kişi, senedi alarak sizin parayı ödeyeceğiniz güne kadar bekler. Senet üzerinde yazılan tarihte paranızı ödedikten sonra, senedi alıp yırtabilirsiniz. Eğer senet tarihine kadar para ödenmezse ve senedin günü geçtiyse, senet sahibi sizi mahkemeye vererek icra yoluyla senedi tahsil etmeye çalışacaktır. Bu sebeple doldurma işlemlerinde hata yapmamanız gerekmektedir.

Senet Örneği: Senet Nasıl Doldurulur?

Senet Örneği: Senet Nasıl Doldurulur?

Senet Nasıl Doldurulur?

Senet doldururken dikkat etmeniz gerekenleri ve nasıl dolduracağınızı sizlere söyleyeceğiz. Eğer senet işlemleri ile bir alışveriş yapacaksanız ve bu işleri anlamadığınızı düşünüyorsanız, bilen bir kişinin size yardımcı olmasını isteyebilirsiniz.

  • Senet dolduracağınız zaman en önemli durum tarihtir. Senet tarihi, sizin ödeme yapacağınız veya alacağınız tarih olmalıdır.
  • Borcun ödeneceği tarihi yazabilirsiniz. Borcun ödeneceği tarihten 1-2 gün daha süre verebilirsiniz.
  • Vade varsa, vade sayısını vade kısmına yazmanız gerekiyor.
  • Senedin üst kısmındaki Türk Lirası yazan yere, ödeme yapılacak tutar yazılmalıdır. Bu tutar yazılırken, başına ve sonuna muhakkak # işaretini koyarak kapatmanız gerekiyor. Eğer bunu yapmazsanız ve senediniz kötü kişilerin eline geçerse, önüne bir rakam koyarak sizi daha çok borca sokabilirler.
  • Senet üzerinde yer alan NO kısmı, genellikle şirketler arası para işlemlerinde kullanılmaktadır. Zorunlu bir alan değildir. Dilerseniz boş bırakabilir veya çizg çekebilirsiniz.
  • İş bu muharrer senedim kısmındaki boşluğa, senet kişiye aitse in eki, şirkete aitse izin eki ile doldurulmalıdır. Mukabilinde ve tarih arasında da boşluk olarak buraya tarih tekrar yazıyla yazılacaktır. Rakam olarak yazmayınız.
  • Sayın yazısından sonra, borcu ödeyecek kişinin adı ve soyadı yazılır. Daha sonra borç miktarını bu sefer yine yazıyla, önüne # işaretini koyarak yazmanız gerekmektedir.
  • Senedin sol kısmına borçlu olan kişinin bilgileri yazılır. TC kimlik ve adres bilgileri eklenir. Borçlu olan kişi, açık adresini doğru bir şekilde yazması gerekmektedir. Eğer kefil varsa, onunda aynı şekilde kefil kısmına isim soyisim ve diğer bilgileri yazılmalıdır.
  • Sağ alt kısma ise borçlu olan ve kefil olan kişiler, üst üste iki adet imza atması gerekmektedir. Tek imza olursa, senet geçersiz olacaktır.

Sizlere yazımızda Senet Nasıl Doldurulur? bunun hakkında bilgiler verdik. Senetle işlem yapacağınız, Elden Senetle Telefon Veren Mağazalar (Peşinatsız) ve Senetle Altın Satan,Veren Kuyumcular sayfalarına giderek bu konu hakkında da bilgiler alabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.