Yardım Parası

Doğum Yapan Memur Hangi Ödemelerden Yararlanır?

Doğum Yapan Memur Hangi Ödemelerden Yararlanır?

Doğum Yapan Memur Hangi Ödemelerden Yararlanır? Doğum Yapan memur hangi ödemeleri alabiliyor? Sizlere bu yazımızda konu hakkında bilgiler vereceğiz. Eğer sizlerde devlet kurumlarında çalışıyorsanız, bazı haklarınızın olduğunu da bilmeniz gerekiyor. Doğum yapan bir anneyseniz ve memur olarak çalışıyorsanız haklarınızı yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Ülkemizde kamuda çalışan kamu personeli olarak adlandıran vatandaşlarımız, sözleşmeli veya sözleşmesiz olarak memur işi yapıyorsanız, bazı haklara sahipsiniz demektir. Doğum yardımı bu hakların başında gelmektedir. Doğum yapan memurlara verilen bu haklardan şartlara uygun olmanız durumunda yararlanabilirsiniz.

Ülkemizde memur olun veya olmayın, devletin verdiği bir doğum yardımı desteği vardır. Bu doğum yardımında doğan çocuklara göre yardım parası alabilirsiniz. Birinci çocuk için verilen yardım parası 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için ise 600 TL yardım parası verilmektedir. Eğer 3 çocuk üzerinde çocuğunuz varsa 600 TL onlar içinde alabilirsiniz. Örneğin iki çocuk için başvuru yapacaksanız, 1000 TL toplam olarak alacaksınız.

Bu yardım parası TC vatandaşı olan, anne veya babaya verilmektedir. Doğum yardımı almak için sizleri bir sorgulamaya sokarlar. Bu sorgulama esnasında, Kimlik Paylaşım Sistemi ve nüfus araştırmaları da yapılacaktır. Şartlara uygun olduğunuz düşünülürse, hemen doğum yardım parası alabilirsiniz. Bu konu ile ilgili yazımız olan Doğum Yardım Parası Nedir? Başvuru Şartları sayfasına giderek bu yardım hakkında bilgi alabilirsiniz. Verilen bu yardım parası haricinde doğum sonrasında sizlere daha başka para ödemesi yapılmamaktadır.

Hamilelik Dönemindeki Memurlar İçin Haklar Nelerdir?

Ülkemizde kamu personeli olarak çalışan kişilerin, hamilelik durumları olduğu zaman farklı durumlarda izin hakkı bulunmaktadır. Bu yapılan ödemeler, iş görmezlik ödeneği olarak sizlere verilecektir. Bu alacağınız ödeme haricinde aynı zamanda kaza veya hastalık durumlarına göre de ödeme yapılmaktadır.

Memur işi yapan bir kişi doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün yani 3 ay prim ödemesi yaptırdıysa, iş görmezlik ödeneği alabilecektir. Eğer bu şarta uygun değilseniz, ödenek alamazsınız. Geçici iş görmezlik ödenekleri, hamile olan memurun çalışmadığı günler için verilen bir destek ödemesidir. Çalışmadığınız zamanların parası için verilmektedir.

Doğum Yapan Memur Hangi Ödemelerden Yararlanır?

Doğum Yapan Memur Hangi Ödemelerden Yararlanır?

Memur olarak kişilerin hamilelik döneminde de bazı izinleri mevcuttur. Doğumdan 8 hafta önce ve doğumdan 8 hafta sonra izin alabilirsiniz. Doğum izni olarak verilen bu izinde toplamda 16 hafta izne çıkabilirsiniz.

Sizlere yazımızda Doğum Yapan Memur Hangi Ödemelerden Yararlanır? hakkında bilgiler verdik. Bir önceki yazımız olan Çocuk Yardım Parası Nedir? Başvuru Nasıl Yapılır? sayfasına giderek bu yardım hakkında da bilgiler alabileceğinizi söylemek isteriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.